Yakın Çekim
Hayatımızdan Fazlalıkları Çıkartıyoruz
Artık nefes alamadığınızı hissediyor, hayatınızı yeniliklere açamıyorsanız bazı şeylerin gitmesinin vaktinin geldi demektir. Size az eşya çok huzurun rehberini hazırladık.
Bütün dolapları boşaltın. Tamamen!
İlk önce giysi dolaplarından başlıyoruz. Ne kadar dolabınızda ne kadar kıyafet varsa hepsini çıkartın ve dolabınızı iyice silin, temizleyin.
Yanınıza üç kutu alın.
Ve bu kutularını 3’e ayırın. Giyilebilirler, tamirat görmesi gereken ve derhal hayatınızdan çıkması gerekenler kutusunu ayırınca kıyafetlerinizi gözden geçirmeye başlayalım. Kıyafetlerin tamirat görmesi gerekenleri kutusuna yerleştiriyoruz. Giyilebilir olanları da kutusuna yerleştirmeden önce deneyin. Eğer üstünüzde duruşunu beğenmediyseniz ya da bedeni uygun olmadıysa direkt hayatımızdan uzaklaştırıyoruz.
Tamirat görmesi gerekenleri, giyilebilirler olanları ve derhal uzaklaşması gerekenleri ayırdıktan sonra, tekrar kutulara bakıyoruz.
Giyilebilirler kutusundaki kıyafetlere bakarken kendinize şunu sorun “Son bir senede bunu kaç kere giydim?” eğer cevap “hiç” ise o kıyafet de hayatımızdan çıkıyor.
Hayatınızdan çıkarmanız gereken kıyafetler aslında dönüştürülebilir.
Paçasındaki eskime yüzünden pantolonunuzdan vazgeçtiyseniz, unutmayın ki paçasını kestirip kapri olarak kullanabilirsiniz. Demode olduğu içinse kutuda bulunuş sebebi, biraz değiştirebilir ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Kutuda mümkünse sadece tamir olamayacak kadar eskiler, bedeninize uymayanlar ve son bir senede hiç giymediğiniz kıyafetler bulunsun.
Tamir olanlar kutusuna baktığımızda ise,
Yama ihtiyacı olan kotları atın gitsin. Kutuda mümkünse sadece fermuar, paça kesimi, koltuk altı dikişi, düğme gibi konularda tamirat görmesi gereken kıyafetler bulunsun. Aynı model 5 tane kotunuz varsa izin verin bazıları kapri bazıları şort olsun ki dolapta çürümek yerine giyilebilsin.
Şimdi sıra kıyafetleri düzenlemekte
Kıyafetleri renklere ya da kumaşlarına göre ayırmaktansa mevsimlere göre ayırmak çok daha faydalı olacaktır. Sadeleşmeniz hayırlı olsun.
Şimdi sıra mutfakta! Buzdolabını, erzak dolabını, pirinçleri, bulgurları çıkartın.
Bütün erzak dolaplarını boşaltın, tarihi geçmiş ürünleri çöpe gönderin gitsin. Tarihi geçmemiş ama son zamanlarının yaklaştığı yiyecekleri ise bu hafta pişiriyoruz. Fazla kavanoz ve şişeleri de değerlendirmek üzere kenara koyun. Kullanılma zamanını bekleyen tabak, çatal, bıçak ne kadar takımız varsa artık raflara alalım. Eskiyenlerin hepsini çıkartalım hayatımızdan. Bozuk elektrikli mutfak aletlerini, örneğin eski mutfak robotunuzu artık saklamayın; biliyoruz ki asla tamir edemeyeceksiniz.
Sıra geldi salona, oturma odasına ve çalışma odasına.
Şimdi gereksiz halıları kaldırın. Size yararı olmayan, daraltan bunaltan tüm dekor amaçlı eşyaları deponuza, yakınlarınıza, ihtiyaç sahiplerine verin. Eğer kullanacağı günü bekleyen CD’ler, geçmiş yıllara ait ajandaları, tarihi geçmiş kozmetik ürünler ve boş parfüm şişeleri varsa, hepsinin hayatınızdan çıkma sırası geldi. Hepsine elveda deyin.
Sıra geldi çevrenize…
Sizi üzen, mutsuz eden ve tek iletişimi sizden bir şey istemek olan insanları çıkartın hayatınızdan. Emin olun bu zor adım aslında kendinize yapabileceğiniz en büyük yardım.