Dr. Sare Aydın’ın İlham Verici Başarı Öyküsü | Özçekim
Yakın Çekim

Engel Diye Yazılır, Hiçbir Dilde Okunmaz: Dr. Sare Aydın’ın İlham Verici Başarı Öyküsü

Sare Aydın’ın doğuştan gelen bir ortopedik engeli vardı. 10 yaşından beri gitmek zorunda olduğu hastane koridorları, onun kulağına bir hayali fısıldadı. O da bir doktor olmalı, sağlık sorunu olan herkesin hayatına dokunmalıydı. Ve hiçbir şey buna engel olmamalıydı.

“Ben de Okula Gitmek İstiyorum”

Dr. Sare Aydın

Ailesi fiziksel şartlardan ötürü zorlanır diye onu okula dahi yollamasa da azminden hiçbir şey kaybetmedi. Okula giden kardeşlerinden okuma-yazmayı öğrendi. Kardeşlerinin eve gelen arkadaşları sayesinde sınıfta olup bitenleri bile biliyordu. Ve en sonunda ailesine hayatını değiştirecek o cümleyi söyledi: “Ben de okula gitmek istiyorum.”

Bu güzel istek, elbette ki reddedilmedi. Memur olan babası, tayinini istedi, evlerini taşıdılar. Ve Sare, engellilerin eğitim gördüğü bir okulda eğitime başladı.

Başarısı, fark edilmeyecek gibi değildi. Bu durum, öğretmenlerinin de gözünden kaçmadı. İlköğretimden sınıf atlayarak mezun oldu.

 

“Arkadaş İçin Değil; Eğitimim İçin…”

Dr. Sare Aydın

Eğitimi için taşındıkları ilçede bir Engelliler Lisesi de vardı. Ancak okul müdürü ve öğretmenlerinin de desteğiyle o bir Anadolu Lisesi kazandı.

Bu defa çevresinde onun gibi engelliler olmayacaktı. Babası, onu bu konuda uyardı. “Seni yadırgayabilirler, yalnız kalabilirsin. Bunu göz önünde bulundur.” Dedi.

Sare’nin cevabıysa tıpkı bir hayali olan insanların cevabı gibiydi: “Ben arkadaş için değil; eğitimim için gidiyorum.”

Sare, ilk zamanlar zorlansa da sonradan her şey yoluna girdi, hatta sıkı lise dostlukları bile oldu.

Tüm bu emek ve çaba, karşılıksız kalmadı. Sare, liseden birincilikle mezun oldu. Şimdi sırada tıp fakültesi vardı.

 

Tıp Fakültesi’nde Engelli Var mı?

Dr. Sare Aydın

Tıp Fakültesi’ni tercih listesine yazmadan önce fakültede onun gibi engelliler olup olmadığını araştırmaya başladı. Ancak lise müdürü ona, “Olmasa bile bunu yapan ilk sen ol! Bunun önünü aç!” dedi. Öyle ki Sare, bu süreçte tıp hayalinden kimseye bahsetmiyor, “eczacılık, diyetisyenlik” gibi bölümleri öne sürüyordu.

“Yazma!” diyenlere inat Tıp Fakültesi’ni kazandı. Kazanmakla kalmadı, tüm zorluklara rağmen üniversiteyi de 1.likle bitirdi. Tıpkı, eğitim hayatının başından beri olduğu gibi…

 

Başarının Engeli de Sonu da Yoksa…

Dr. Sare Aydın

Üniversite yıllarında bir hastanede stajyer doktor olarak görev yapmaya başladı. Bu süreçte çocuk hastaları ona “tekerlekli doktor abla” diyordu.

Sare’nin başarıları bununla da kalmadı. Dünyanın en zor bilim sınavlarından biri olan Tıpta Uzmanlık Sınavı TUS’ta 15 bin doktor arasından 136. oldu.

Dr. Sare, herkese ilham olmakla kalmadı, engelin hiçbir dilde okunmadığını bir kere daha kanıtladı!

 

 

Buna da Göz At

Close
Close