Yakın Çekim
Bu Kurallara Uyun – Yazılı Olmayan 7 İnsanlık Kuralı

Toplu yaşamın belli başlı bazı kuralları var. Bunların hepsi de yazılı olmak zorunda değil. Bugün ele aldığımız içerikte de yazılı olmayan kuralları ele aldık. Eğer aksi şekilde davranıyorsanız, bu konularda biraz daha hassasiyet sahibi olmanız daha doğru olacaktır. Başlayalım.
1.Ödünç Araba
Önemli bir yere gitmeniz lazım ve araç lazım diyelim. Ya arabanız yok, ya da tamirde ise araba kiralamak lazım. Ama bu konuda gönüllü bir arkadaşınız varsa ne mutlu size! Bu verilen değerli ödüncü dikkatli kullanmanız bir yana, teslim aldığınız benzin miktarının bir tık üzerinde geri teslim etmeniz doğru bir davranış olacaktır. Araba kirliyse yıkatmak da ek bir jest olur.
2.Kimin Müziği
Müzik dinlemeyi çok seviyor olabilirsin. Süper müzik arşivin, fikirlerin de olabilir. Ancak bir arkadaşına gidiyorsan, ister ikiniz olsun ister kalabalık bir ortam olsun. Oranın baş DJ’i odur. Ana kumandanın onda olmasından daha doğal bir şey yoktur. Zaten sizin de fikirlerinizi listeye ekleyecektir, ancak doğrudan ben ayarlayayım tavrı sadece kabalık olur.
3.Sınırlara Dikkat
Bir arkadaşınıza misafirliğe gittiğinizde oldukça dikkatli olmalısınız. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer. lafını unutmayın. Zaten size elinden geldiğince izzet-i ikramda bulunacaktır. Çok samimi olsanız dahi etrafı dağıtmaktan kaçının ve ısrarlı bir teklif ortada yoksa çok da geç olmadan kalkmanız gerektiğinde fark edip kalkın.
4.Sahip Çıkalım Telefona
O elimizden düşmeyen cep telefonları… Ah biten yüz yüze iletişimler… Ama konumuz bu değil. Konumuz arama mevzuu. Çok yakın arkadaşınsa, o da hoşlaşıyorsa durumdan tamam ara. Velakin çok yakının olmayabilir veya yakının olsa da aranmaktan hoşlanmayabilir. Daha çok mesajlaşın. Çok kritik bir konu olması haricinde 2200’den sonra kimseyi arayarak rahatsız etmeyin.
5.Bir Dilim Kek Daha
Diyelim ki bir misafirliktesin. Veya sokaktasın fark etmez. Arkadaşlarınla beraber bir masada ortaya bir şeyler söylüyorsunuz veya ikram ediliyor. Bu kek, baklava, kurabiye her ne ise fark etmez. Bu noktada ortamdaki kişi sayısını düşünmeniz lazım. 4 kişiyseniz ve 7 dilim kek varsa, 2. dilime hızlı saldırmak kabaca bir davranış olacaktır. Aceleci olma.
6.Ücret Sırayla Ödenir
Arkadaşınla bir yemeğe mi gittin Yapılacak en doğru şey Alman payı. Yani yarı yarıya ödemek. Tabii özel bir günüyse (doğum günü v.b.) sizin ısmarlamanız şık olacaktır. Bunun dışında paylaşması zor olan ücretlerde (ortak taksi kullanımı gibi) bir seferinde o ödediyse, bir sonrakinde sıranın sizde olduğunu bilip ona göre davranmanız uygun olacaktır.
7.Selama Selam
Yine yazılı olmayan bir diğer kural… İnsanlara gülümsemekten, selam vermekten çekinmeyin. Haydi, diyelim ki bu sizi çok geriyor. Çekingensiniz… O halde verilen selamı almaktan asla kaçınmayın. Aranın çok iyi olmadığı birisi bile selam verse nezaketen almak insan olmanın önemli gerekliliklerinden birisidir.