Adı gibi kendi de kıymetli, Türkiye’de de çokça yetişen, rahatlatıcı sarı renklerine sahip bir bitkidir. Ezan sesini duyması ile tomurcuk halindeki yapraklarının açılmaya başladığını görünce çok şaşıracaksınız. Sadece akşam ezanında bu tomurcuklar açılır. Diğer zamanlarda hep tomurcuk halindedir. Gül gibi etrafa koku salan bir yapısı ise yoktur.
2- ) Balerin Orkide Çiçeği
Kendileri Avustralya’ya özgü bir orkide türüdür. Bu doğanın dansçısı olarak yer alan balerin orkideye neden bu ad verildiğini sanıyoruz ki açıklamamıza gerek yok. Nasıl bir mucizesin sen! Her an fırlayıp dans etmeye başlayacak gibi. Ancak kanguruların sıkça yemesi, bu çiçeğin soyunu tehdit etmektedir.
3- ) Küstüm Çiçeği
Aman küstürmeyin bu çiçeği. Çok kırılgan ve narindirler kendileri. Yapraklarına dokunur dokunmaz kapanırlar. Narin yapılı bu çiçeği sadece narin yapıdaki insanlara öneririz. Nitekim yerini değiştirdiğiniz takdirde yerini beğenmemesi halinde dahi yapraklarını açmamasıyla ünlüdür.
4- ) Öpücük Çiçeği
Gerçek adı Psychotria Elata olan bu kıpkırmızı çiçek, dudağın şeklini çok net andırdığından dolayı “Öpücük bitkisi” adını almıştır. Orta Avrupa’da daha sık yetişen ve tropikal ormanlarda bulunan bu çiçek çok sık, çok yerde görülemez.
5- ) Sinek Kapanı
Yemyeşil, et yiyen bitki olarak da geçen bu bitki, iki tarafından kapan şeklinde, uc kısımları ise dikensi yapıda bir bitkidir. Bilhassa Mayıs ve Ekin aylarını çok seven bu bitki çocuklar için oldukça tehlikeli. Kenarlarında bulunan tüyler sayesinde en küçük nesneleri bile algılar ve hemen kapanır.