İBB Minik Dostlarımızın Yüzünü VetBüs’le Güldürdü | Özçekim
Haber

İBB, Minik Dostlarımızın Yüzünü VetBüs’le Güldürdü, Sağlık Hizmeti Ayaklarına Geldi

İBB, Vetbüs isimli yeni bir proje geliştirdi. Veteriner ve teknik ekiple dolu araçlarıyla 39 ilçe gezerek minik dostlarımızın sağlığını kontrol etti, aşılarını yaptı hatta onlara yuva buldu.

Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere 2 araç şeklinde dolaşan Vetbüs’ler, sokak hayvanlarını kapsamlı sağlık taramasından geçirmeyi ve durumu kötü olanları ise müşahede merkezlerine götürmeyi hedef alıyor.

Vetbüs

 

153 Beyaz Masa’dan gelen ihbarlar dâhilinde de dolaşan Vetbüs’lerin minik kafesler şeklindeki tasarımı ise herkesin yüzünü güldürdü. Araç içinde her türlü teknik ekipmanın bulunması ise acil bir müdahele için önem arz ediyor.

Vetbüs

Sokağa Uzanan Sevgi Eli Vetbüs Neler Yapıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Hizmetleri Müdürlüğü veterinerlerinden Neşe Toker, projeyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Vetbüs projesi kapsamında sokak hayvanlarına sağlık taraması, aşılama programı, iç-dış paraziter ile mikroçip uygulaması yapıyoruz. Hayvanın ciddi bir hastalığı yoksa ayakta tedavi yapıyoruz. Mikroçiple hayvanı kimliklendirmiş oluyoruz ve sisteme kaydı yapılıyor. Yaptığımız uygulamalar o sistemde yer aldığı için daha sonra hayvan hakkında bilgi edinebiliyoruz. Bu uygulamayı sahipli hayvanlara da yapabiliyoruz. Mikroçip uygulanmış bir hayvanın bilgilerini sahibinden alıp sistemimize kaydediyoruz. İleride kaybolduğunda başka yerde o mikroçip okutuluyor ve sistemimizden o bilgilere ulaşılabiliniyor. Vetbüsümüzde veteriner hekim, veteriner teknikeri ve yardımcı personelimiz var. Proje kapsamında 2 aylık süreçte 280 sokak hayvanına sağlık taraması ve parazit anlamında uygulama yaptık, 14 hayvanımızı da sahiplendirdik.

Sokak hayvanları konusunda vatandaşlarımız çok duyarlı. Bazı vatandaşlar ilçelerindeki 30-40 kediye baktığını söylüyor. Bize birçok ilçeden talep geliyor. Bir vatandaş, sokak hayvanını Vetbüs’e getirdiğinde, hayvanın öncelikle sağlık taramasını yapıyoruz, iç ve dış paraziter uygulamasını yapıyoruz. Kuduz aşısını yaptıktan sonra, mikroçip uygulayıp sonra, o bilgileri sistemimize girerek kayıt altına alıyoruz. Tedavisi ayakta yapılabilecekse tedavisini gerçekleştiriyoruz, eğer devam etmesi gereken bir tedavisi varsa birimlerimize sevk ediyoruz. Daha sonra hayvanı getiren kimseye teslim ediyoruz, o bölgenin hayvanı ise serbest bırakıyoruz.”

Vetbüs, ilçe ilçe dolaşmaya devam ediyor. Minik dostlarımıza her türlü müdahale yapılırken, dileyen hayvanseverler onlara yuvalarını açabiliyor.

Vetbüs

Siz de İstanbul sokaklarında yaralı, zor durumda bir hayvan görürseniz AlO 153’ü arayarak hayatta kalmasını sağlayabilirsiniz.

AlO 153

 

Buna da Göz At

Close
Close