Haber
10 Mayıs Dünya Psikologlar Gününde Öğreniyoruz, Kim Bu Psikologlar?

Hayatın tüm zorluklarıyla mücadele ederken, bir süre sonra psikolojik açıdan yıpranabiliyoruz. Bu sürecin bazen farkında oluruz, bazen de olmaz ya da yıprandığımızı kabul etmez kendimizi daha da hırpalarız. Çoğu zaman gereksinim duymadığımızı zannettiğimiz ama aslında kişisel gelişimimizin uzman rehberleri psikologlarımız var. Bugün Dünya Psikologlar Günü!
Psikologlar Ne Yapar?
Psikologlar size akıl veren hoca değildir. Psikolog, sizin kendi çözümünüzü bulmanıza yardımcı olan danışmandır. Sizi yargılamaz, etiketlemez ve suçlamaz. Ön yargıları yoktur. Sizde olan sorunların cevabı yine sizdedir. Kafanızdaki karışıklıklarda kaybettiğiniz yolunuzu bulmanızı sağlar.
Psikolog Olmak İçin Ne Yapmamız Gerek?
Üniversitelerin Fen- Edebiyat bölümünden mezun olmak sizi psikolog yapar ama terapi yapabileceğiniz anlamına gelmez. Eğer terapi de yapabilmek istiyorsanız, endüstriyel ve örgütsel psikoloji, çocuk psikopatalojisi… vb alanlarda yüksek lisans yapmanız gerekiyor.
Bir Psikolog Hangi Alanlarda Eğitim Alır?
Sadece psikoloji değil, felsefe, sosyoloji, insan hakları gibi birçok alanda eğitim alan psikologlarımız. Donanımlı ve birçok açıdan sizi tahlil edebilecek bir eğitime sahiptir.
Psikologla Konuştuklarınız Aranızda
Psikologların görevi yargılamak ve yaftalamak değildir. Bu yüzden sizin dedikodunuzu yapmaz ve anlattıklarınızı başka birine anlatmaz. Ailenizden, çevrenizden biri olsa bile. Israr etseler bile. Hasta mahremiyeti psikologlarda da geçerlidir.
Psikoloğa Gidiyorsun Diye Deli Olmazsın
Psikoloğa gitme konusunda en çok çekinilen konu kişinin deli damgası yemesidir. Psikologların tanı koyarken bile uzun bir gözlem süreci geçirirken, çevremiz bizi deli olarak damgalar. Deli, Akli muvazeneden mahrum, akli dengesini yitirmiş kişiye denir. Gördüğünüz gibi psikoloğa gitmek gibi bir tanımı yok.